In de serie Uitgelicht! maak je kennis met ErbisOne. Elke twee weken leer je meer over de handige en mooie oplossingen van dit innovatieve platform. En belangrijker; hoe je hier als eindgebruiker jouw voordeel mee kunt doen! Ontdek hoe ErbisOne bijdraagt aan het versnellen van de energietransitie. Ga mee van Data naar Duurzaam!
ErbisOne is het krachtige platform dat data van uw gebouwen transformeert in betrouwbare informatie waarmee organisaties de juiste stappen gaan nemen voor een succesvolle energietransitie. Veel bekende organisaties uit onder meer retail, onderwijs, zorg, overheid en industrie werken al langere tijd met dit platform.
Inzicht in jouw energiestromen, onmisbaar in de energietransitie
Inzicht in jouw energiestromen is essentieel voor het nemen van de juiste stappen in de energietransitie. Zonder feiten en cijfers over jouw verbruik ben je in zekere mate stuurloos rondom dit thema en onvoldoende in staat om gefundeerde keuzes te maken op jouw roadmap naar energieneutraal. Het verkrijgen van inzicht in energie begint bij het verzamelen van alle (energie)data in jouw gebouw(-en).
Van gebouwdata tot energiebesparing
Wist je dat jouw gebouw(-en) een schat aan informatie bevat(-ten), die je alles kan vertellen over jouw verbruik én je kan helpen bij het optimaliseren hiervan? Je kunt data van elke mogelijke databron inlezen en verwerken tot relevante informatie. Denk hierbij aan databronnen zoals energiemeters, duurzame opwek, sensoren en klimaatinstallaties. Deze data leveren op verschillende niveaus inzicht in jouw verbruik en bieden mogelijk ook inzicht in zaken als opwekking, comfort, rendement en teruglevering. Door het toevoegen van data over openingstijden, binnentemperaturen en weerinformatie wordt het mogelijk om slimme analyses uit te voeren en extra besparingen aan het licht te brengen.
Elk gebouw is uniek!
Ieder gebouw is uniek en dat is ook te zien aan de aanwezigheid van de soorten databronnen in een gebouw. Zo zal niet ieder gebouw beschikken over slimme meters en is niet ieder gebouw uitgerust met submeters. Ook kan een gebouw wel of niet voorzien zijn van zonnepanelen of WKO installatie(-s). Daarnaast kan de data-output van verschillende typen gebouwbeheersystemen (GBS’en) onderling flink variëren.