Monitoring en Analyse
Met ErbisOne monitort Noorderbreedte ook duurzame installaties, zoals warmtekoudeopslag (WKO) en zonnepanelen (ZonPV). Het platform is bovendien gekoppeld aan een milieubarometer voor het bijhouden van de CO₂-voetafdruk. Dankzij actieve bewaking en het detecteren van afwijkingen in de data kan Noorderbreedte snel bijsturen om energie te besparen. Bovendien bevordert het platform de energie-efficiëntie door real-time informatie en procesautomatisering te bieden.
Up-to-date met Excel add-in
Een van de krachtige mogelijkheden van ErbisOne is de integratie met de eigen systemen van Noorderbreedte. De Excel add-in wordt gebruikt om een rekenmodel te creëren dat helpt bij het opstellen van budgetten en factuurcontrole. Momenteel wordt er gewerkt aan een actieve koppeling die deze data automatisch binnenhaalt. Dit betekent dat het dashboard, dat Noorderbreedte zelf heeft ontwikkeld, altijd up-to-date zal zijn zonder dat zij handmatig Excel-bestanden hoeven bij te werken. Dit bespaart tijd en vermindert de kans op fouten, waardoor de efficiëntie verder wordt vergroot.
Betrokkenheid van medewerkers
Binnenkort wil Noorderbreedte haar medewerkers actief betrekken bij hun duurzame missie. Dit gebeurt door het tonen van een duurzaamheidsdashboard op haar intranet, waar energie-informatie en de voortgang van klimaatdoelen zichtbaar worden gemaakt. Dit dashboard zal medewerkers niet alleen informeren, maar ook motiveren om bij te dragen aan de duurzaamheidsdoelen.
Het kloppend hart van de energietransitie
ErbisOne is voor Noorderbreedte ‘het kloppend hart van de energietransitie’ en speelt een centrale rol in hun voortdurende streven naar duurzaamheid en energie-efficiëntie binnen de zorgorganisatie. Met deze innovatieve aanpak vermindert Noorderbreedte niet alleen haar eigen impact, maar kan ook als voorbeeld worden gezien voor andere zorginstellingen.